Timp de trei luni, de la 1 iunie la 31 august 2020, a avut loc training-ul coordonat de Anca Oroveanu, deținătoarea Colecției de imagini Mihai Oroveanu. Această activitate a fost esențială pentru demararea proiectului, pentru evaluarea conținutului arhivei, în vederea prezentării ei publice în spațiul expozițional al Salonului de proiecte.
Arhiva este în curs de a fi mutată dintr-un spațiu privat – unde publicul nu a avut acces la conținutul acesteia – într-un context propice prezentării ei publice.
La o primă estimare, acest fond de imagini conține zeci de mii de exemplare pe formate și suporturi diferite: printuri fotografice, negative alb-negru și color, plăci de sticlă, dagherotipuri, ferotipii, albume fotografice, diapozitive etc.
În cadrul întâlnirilor săptămânale din acest interval de timp, Prof. Univ. Anca Oroveanu i-a îndrumat pe membrii echipei proiectului (Alexandra Croitoru, Magda Radu, Ștefan Sava, Adriana Dumitran, Călina Bârzu, Cristina Cojocaru) în realizarea următoarelor activități: configurarea categoriilor din arhivă (identificarea categoriilor existente, crearea unor noi categorii tematice, identificarea materialelor aferente fiecărei categorii, comasarea lor în cutii în funcție de categorie, redistribuirea materialelor neincluse până în prezent în nicio categorie); selectarea și pregătirea materialelor din arhivă pentru transportul și prezentarea lor publică la Salonul de proiecte.
Aportul și expertiza Ancăi Oroveanu au fost esențiale pentru felul în care echipa proiectului a ajuns la o cunoaștere aprofundată a constelațiilor tematice din arhivă, iar training-ul va produce rezultate cu un impact semnificativ pe toată perioada de derulare a proiectului.